Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur. Alle ingrediënten zijn in iedere toko of supermarkt te koop.

De kooklessen starten telkens om 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan en na een kopje koffie of thee is de kookles rond 23:30 uur afgelopen.

In de 1e kookles reizen we naar  Taiwan met Chinese en Japanse invloeden. De 2e te kookles staat in het teken van Japan waar veel meer te ontdekken valt dan sushi of sashimi. In kookles 3 reizen we terig naar India vol verrassende smaken en de pittigheid? die bepaal je zelf. Chinees is het thema in de 4e kookles en ten slotte Indonesisch in les 5, een van onze favourite keukens. Kortom een geweldig feest van verschillende ingrediënten, geuren en smaakexplosies…
Met een eigen groep (4 tot 9 personen) deze kooklessen volgen? Neem dan contact op wat de mogelijkheden zijn.

Het lesgeld voor 5 lessen bedraagt € 299, inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.
Natuurlijk is het geen enkel probleem om een extra glas wijn of bier te bestellen. Deze drankjes kunnen na afloop contant worden betaald.

Oosterse kookworkshops
Deze kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 22.00 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze kookworkshops bereid worden pakken wij na afloop in, zodat er thuis van kan worden genoten.

Het lesgeld van € 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.


Data oosterse kooklessen
vrijdag 14 juni, 19 juli, 23 augustus, 4 oktober en de laatste les op 1 november

Kookworkshop Bangkok streetfood
dinsdag 25 juni
dinsdag 6 augustus

Kookworkshop sushi
donderdag 27 juni

Kookworkshop springrolls&loempia’s
donderdag 4 juli
dinsdag 20 augustus

Kookworkshop dimsum
de keuken uit Hongkong!
dinsdag 16 juli
donderdag 15 augustus

kookworkshop boemboe’s en curries
Het verschil tussen een Indiase, Thaise en Indonesische kipcurry
donderdag 25  juli

Kookworkshop Singapore streetfood
dinsdag 13 augustus