Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Midden en Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur waarbij alle ingrediënten  in een Toko te koop zijn.

Aanvang 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan. De kookles is rond 23:30 uur afgelopen.

In de 1e kookles reizen we naar Oezbekistan, waar wij in mei 2019 de toenmalige zijderoute hebben gevolgd. De 2e kookles staat in het teken van India met, voor vele, onbekende smaken. In de 3e kookles behandelen we de Vietnamese keuken met invloeden uit China. De 4e kookles: Indonesisch! Een rijsttafel met heel veel verschillende smaken, overigens een idee van Nederlanders.  De laatse kookles tenslotte de Thaise keuken. Zoek de juiste balans in zoet-zuur en pittig! Kortom een geweldig feest van verschillende ingrediënten, geuren en smaakexplosies…

Het lesgeld voor 5 kooklessen bedraagt 299 (normaal 325), inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.

Oosterse kookworkshops
De kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 21:30 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze kookworkshops bereid worden pakken wij na afloop in, zodat er thuis van kan worden genoten.

Het lesgeld van 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.

 

Data oosterse kooklessen
vrijdag 10&31 januari, 20 maart, 10 april en 15 mei

Kookworkshop Singapore streetfood
vrijdag 3 januari
donderdag 9 april
dinsdag 2 juni

Kookworkshop boemboe’s en curries met kip
dinsdag 14 januari
donderdag 7 mei

Kookworkshop springroll’s en loempia’s
donderdag 16 januari
dinsdag 5 mei
donderdag 25 juni

Kookworkshop sushi
dinsdag 21 januari
dinsdag 24 maart
donderdag 30 april
dinsdag 30 juni

Kookworkshop Bangkok Streetfood
donderdag 30 januari
dinsdag 14 april
donderdag 4 juni
woensdag 15 juli

Kookworkshop boemboe’s en curries vegetarisch!
dinsdag 31 maart
dinsdag 23 juni

Kookworkshop Hongkong streetfood
donderdag 23 april
donderdag 9 juli

Kookworkshop Indiaas
maandag 4 mei
donderdag 11 juni