Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur. Alle ingrediënten zijn in iedere toko of supermarkt te koop.

De kooklessen starten telkens om 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan en na een kopje koffie of thee is de kookles rond 23:30 uur afgelopen.

In de 1e kookles reizen we af naar Vietnam en natuurlijk staan er dan springrolls op het menu! Indonesische rijsttafel is het thema van de 2e  kookles. In de 3e kookles reizen we terug naar Singapore voor de Peranakan keuken een fusion tussen de Maleisische en Chinese keuken. De 4e kookles is gereserveerd voor de Thaise keuken een smaakexplosie van zoet-zuur en pittig! In de laatste kookles de keuken uit Taiwan met Chinese en Japanse invloeden. Kortom een geweldig feest van verschillende smaakexplosies…
Met een eigen groep (4 tot 9 personen) deze kooklessen volgen? Neem dan contact op wat de mogelijkheden zijn.

Het lesgeld voor 5 lessen bedraagt € 299, inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.
Natuurlijk is het geen enkel probleem om een extra glas wijn of bier te bestellen.

Oosterse kookworkshops
Deze kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 22.00 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze kookworkshops bereid worden pakken wij na afloop in, zodat er thuis van kan worden genoten.

Het lesgeld van € 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.


Data oosterse kooklessen
vrijdag 1 febr, 1 mrt, 29 mrt, 26 april en de laatste les op 14 juni
Kookworkshop Dim Sum
De keuken uit Hongkong!
dinsdag 22 januari
donderdag 28 maart
Kookworkshop Sushi
dinsdag 29 januari
donderdag 21 maart
Kookworkshop Bangkok Streetfood
donderdag 31 januari
dinsdag 30 april
Kookworkshop boemboe’s en curries
Het verschil tussen een Indiase, Thaise en Indonesische kipcurry
donderdag 28 februari
woensdag 8 mei
Kookworkshop Springrolls &loempia’s
dinsdag 19 maart
Kookworkshop Thais
dinsdag 26 maart