Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Midden en Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur waarbij alle ingrediënten  in een Toko te koop zijn.

Aanvang 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan. De kookles is rond 23:30 uur afgelopen.

Indonesische rijsttafel (die eigenlijk een uitvinding van de Nederlanders is),  is het thema van de 1e kookles. De Thaise keuken staat centraal in les 2. Zoet-zuur-pittig als het goed is proef je dit in vele gerechten terug! In de 3e kookles reizen we terug naar Oezbekistan, waar wij afgelopen mei de toenmalige zijderoute hebben gevolgd. De 4e les staat in het teken van India met, voor vele, onbekende smaken. De laatste les behandelen we de Vietnamese keuken met invloeden uit China. Kortom een geweldig feest van verschillende ingrediënten, geuren en smaakexplosies…

Het lesgeld voor 5 lessen bedraagt 299 (normaal 325), inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.

Oosterse kookworkshops
De kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 21:30 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze kookworkshops bereid worden pakken wij na afloop in, zodat er thuis van kan worden genoten.

Het lesgeld van 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.


Data oosterse kooklessen
1&22 november, 10&31 januari en 20 maart

Kookworkshop springroll’s en loempia’s
donderdag 17 oktober
donderdag 16 januari

Kookworkshop Singapore streetfood
dinsdag 29 oktober
vrijdag 3 januari

Kookworkshop boemboe’s en curries
Het verschil tussen een Indiase, Thaise en Indonesische kipcurry
dinsdag 12 november
dinsdag 14 januari

Kookworkshop sushi
donderdag 14 november
dinsdag 21 januari

Kookworkshop Bangkok Streetfood
donderdag 30 januari