Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur. Alle ingrediënten zijn in iedere toko of supermarkt te koop.

De kooklessen starten telkens om 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan en na een kopje koffie of thee is de kookles rond 23:30 uur afgelopen.

Indonesische rijsttafel is het thema van de 1e  kookles. In de 1e kookles reizen we naar  Taiwan met Chinese en Japanse invloeden. De 2e te kookles staat in het teken van Japan waar veel meer te ontdekken valt dan sushi of sashimi. Kortom een geweldig feest van verschillende smaakexplosies…
Met een eigen groep (4 tot 9 personen) deze kooklessen volgen? Neem dan contact op wat de mogelijkheden zijn.

Het lesgeld voor 2 lessen bedraagt € 125, inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.
Natuurlijk is het geen enkel probleem om een extra glas wijn of bier te bestellen.

Oosterse kookworkshops
Deze kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 22.00 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze kookworkshops bereid worden pakken wij na afloop in, zodat er thuis van kan worden genoten.

Het lesgeld van € 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.


Data oosterse kooklessen
vrijdag 14 juni en 12 juli

Kookworkshop Sushi
donderdag 21 maart
Kookworkshop Thais
dinsdag 26 maart
Kookworkshop Dim Sum
De keuken uit Hongkong!

donderdag 28 maart
dinsdag 16 juli
Kookworkshop Bangkok Streetfood
dinsdag 30 april
dinsdag 25 juni
Kookworkshop boemboe’s en curries
Het verschil tussen een Indiase, Thaise en Indonesische kipcurry
woensdag 8 mei
Kookworkshop Springrolls &loempia’s
dinsdag 4 juli