Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Midden en Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur waarbij alle ingrediënten  in een Toko te koop zijn.

Aanvang 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan. De kookles is rond 23:30 uur afgelopen.

De 1e kookles staat in het teken van India met, voor vele, onbekende smaken. In de 2e kookles behandelen we de Vietnamese keuken met invloeden uit China. De 3e kookles: Indonesisch! Een rijsttafel met heel veel verschillende smaken, overigens een idee van Nederlanders.  De 4e kookles reizen we naar Thailand. Zoek de juiste balans in zoet-zuur en pittig! De laatste kookles tenslotte Japan waar veel meer te ontdekken valt dan alleen sushi! Kortom een geweldig feest van verschillende ingrediënten, geuren en smaakexplosies…

Het lesgeld voor 5 kooklessen bedraagt 299 (normaal 325), inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.

Oosterse kookworkshops
De kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 21:30 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze workshops gemaakt worden, pakken wij na afloop in, zodat je er thuis van kan genieten. Liever koken en de gemaakte gerechten blijven eten? Kijk dan eens onder het kopje kookclinic met 1,2 of 3 personen.

Het lesgeld van 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.

 

Data oosterse kooklessen
vrijdag 31 januari, 27 maart, 17 april, 15 mei en 12 juni

Kookworkshop sushi
dinsdag 24 maart
donderdag 30 april
dinsdag 30 juni

Kookworkshop boemboe’s en curries
dinsdag 31 maart
dinsdag 23 juni
donderdag 7 mei

Kookworkshop Singapore streetfood
donderdag 9 april
dinsdag 2 juni

Kookworkshop Bangkok Streetfood
dinsdag 14 april
donderdag 4 juni
woensdag 15 juli

Kookworkshop Hongkong streetfood
donderdag 23 april
donderdag 9 juli

Kookworkshop Indiaas
maandag 4 mei
donderdag 11 juni

Kookworkshop springrolls en loempia’s
dinsdag 5 mei
donderdag 25 juni