Oosters koken

Tijdens onze reizen door het Midden en Verre Oosten proberen wij zoveel mogelijk in keukens te komen, kijken en proeven en als het even kan: meekoken! Deze bijzondere indrukken verwerken wij naar gangbare receptuur waarbij alle ingrediënten  in een Toko te koop zijn.

Aanvang 19:00 uur, ontvangst met een drankje en een hapje, waarna toelichting op de receptuur, kruiden en specerijen. Vervolgens binden wij de schorten voor om zelf aan de slag te gaan. De kookles is rond 23:30 uur afgelopen.

Voor de 1e kookles reizen we naar Thailand. Zoek de juiste balans in zoet-zuur en pittig! Japans is het thema van de 2e kookles waar veel meer te ontdekken valt dan alleen sushi! De 3e kookles staat in het teken van India waar wij afgelopen februari een rondreis hebben gemaakt. Vietnamees is het thema van de 4e kookles, mooie lichte gerechten met invloeden uit China. De laatste kookles tenslotte: Indonesisch! Een rijsttafel met heel veel verschillende smaken, overigens een idee van Nederlanders. Kortom een geweldig feest van verschillende ingrediënten, geuren en smaakexplosies…

Het lesgeld voor 5 kooklessen bedraagt 299 (normaal 325), inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.

Oosterse kookworkshops
De kookworkshops beginnen om 19.00 uur en zijn omstreeks 21:30 uur afgelopen.
De gerechten die tijdens deze workshops gemaakt worden, pakken wij na afloop in, zodat je er thuis van kan genieten. Liever koken en de gemaakte gerechten blijven eten? Kijk dan eens onder het kopje kookclinic met 1,2 of 3 personen.

Het lesgeld van 45 per workshop is inclusief  een kopje koffie of thee, receptenboekje en een drankje tijdens de workshop.

 

Data oosterse kooklessen
vrijdag 29 mei, 19 juni , 10 juli, 31 juli en 21 augustus

Kookworkshop sushi
donderdag 30 april
dinsdag 30 juni
Kookworkshop Indian Streetfood
maandag 4 mei
donderdag 11 juni
dinsdag 28 juli
Kookworkshop springrolls en loempia’s
dinsdag 5 mei
donderdag 25 juni
Kookworkshop boemboe’s en curries
dinsdag 7 mei
dinsdag 23 juni
Kookworkshop Singapore streetfood
dinsdag 2 juni
Kookworkshop Bangkok Streetfood
donderdag 4 juni
woensdag 15 juli
Kookworkshop Hongkong streetfood
donderdag 9 juli