Basis kookcursus

Basis kooklessen in groepsverband

Wij werken met kleine groepjes van maximaal 4 personen zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht is.

De Basis kooklessen I speciaal voor hen die nog nooit hebben gekookt! We maken u vertrouwd met koken en zetten in 3 lessen telkens een ander menu op tafel. Gehaktballetjes, jus, aardappeltjes en groenten in les 1. Hoe schil je aardappelen, hoe lang kook je eigenlijk groenten en … hoe maak je jus? en dan zorgen dat alles tegelijkertijd warm op tafel staat! In les 2 een ovenschotel, hoe maak je puree en hoe lang moet een ovenschotel eigenlijk in de oven. In de 3e kookles gaan we stoven, rijst koken en maken we wel een heel bijzonder nagerecht…

In de Basis kooklessen II leggen wij de druk wat hoger. Snijtechniek, het verschil tussen bakken, grillen, pocheren en stomen. Sauzen maken, dressings voor salades, het verwerken van kliekjes… En dan zijn er nog veel foefjes, tips en trucs. Ook besteden we aandacht aan logistiek, menuopbouw en hygiëne en wat er verder ter tafel komt, zodat u na 4 kooklessen (nog) zelfverzekerder in de keuken staat.

De basis kooklessen starten telkens om 19:00 uur en zijn, na een kopje koffie of thee, rond 23:30 uur afgelopen.

Lesgeld voor basis kooklessen I € 195 en voor de basis kooklessen II € 260. Deze 2 kookcycli zijn ook apart te boeken. Het lesgeld is inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit. Eventuele extra drankjes kunnen na afloop contant worden betaald. Het lesgeld is ook in termijnen te betalen. Er komen dan € 5 aan administratiekosten bij.

 

Privé kookles

In één avond de beginselen van het koken leren?
In een privé basis kookles leren wij u de belangrijkste vaardigheden, leggen verschillende kooktechnieken uit en samen bereiden wij een eenvoudig 3-gangen-diner en geven antwoord op uw kookvragen.

Het lesgeld voor een privé kookles bedraagt € 150 inclusief 3 glazen wijn, bier, of fris, receptenboekje en een kopje koffie of thee tot besluit.

 

Data basiskooklessen I
donderdag 5, 12 en 19 juli
woensdag 16, 22 en 29 augustus

Data basiskooklessen II
donderdag 16, 23, 30 augustus en 6 september
woensdag 5, 12, 19 en 26 september

Reservering privé kookles
Aanvangstijd en datum in overleg.

 

 

LACTOSE VRIJ KOKEN glutenvrij koken VEGETARISCH KOKEN koken met kleine groepjes KOKEN MET JE COLLEGA’S koken met vrienden KOKEN MET FAMILIE